Buitenlandse tennisstage 2016

1e buitenlandse tennisstage De Berken

 

Onze 1e buitenlandse tennisstage met De Berken was een groot succes. We trokken naar de Turkse Riviera met een groep van 52 deelnemers, onze bestemming was hotel Ali Bey in Manavgat. Een hotel met maar liefst 62 tennisterreinen, een echt tennis hotel dus met de perfecte accomodatie om ons optimaal voor te bereiden op het nieuwe gravelseizoen.

Op Paaszondag 27 maart vertrokken we allen samen met de bus vanop de clubparking richting luchthaven Luik. Na een lange reis vol controles en avonturen kwamen we moe maar vol verwachting aan in ons hotel in Turkije. Vanaf maandagmorgen 28 maart startte de tennisstage. Overdag werd er door de 25 tennissers stevig en enthousiast getraind op het Turkse gravel onder een open blauwe hemel. De andere 25 deelnemers genoten van het schitterende hotel, het verwarmde zwembad, het aqua park en het prachtige weer, de hele week lang. De jongste deelnemer van de groep was 7 jaar en de oudste 76 jaar, maar het klikte geweldig in de groep. Zowel op het terrein als naast het terrein werd er ook conditioneel hard gewerkt.  Onze trainers, Kris Vander Elst, Boris Katzarov en Ivan Willems verzorgden de dagelijkse tennistrainingen. De wedstrijdbegeleiding was in handen van trainer Danny Ausloos. Trainer David Van Moer zorgde dan weer voor de optimale conditionele fitheid van onze deelnemers. Verrassing van de reis was dat we de 3de avond, niets vermoedend, op muziek met gitaar en zang werden getracteerd door ex nummer 100 speler Emilio Alvarez (Spanjaard, hoogste ATP ranking Nr 91). Er werd duchtig gezongen en gedanst tot in de vroege uurtjes,  een spontane avond om nooit te vergeten. Op de avond van dag 4 werd de tennis en wereld kennis van onze deelnemers getest met een knap in elkaar gestoken quiz van onze clubtrainer Pieter Michiels, 7 teams streden in diverse rondes om de titel, het werd een hilarische avond om duimen en vingers van af te likken. Op vrijdagavond, dag 6, werd onze groep verwacht voor de 'Black and White' gala-avond van de club. In een aparte torenzaal vlakbij het strand en met een eigen privé DJ van het hotel kwamen jong en oud, heerlijk uitgedost, helemaal los en werd het een onvergetelijke avond. De laatste dag werd afgesloten met een tornooitje onder de tennissers. Bij de groep geklasseerde spelers kregen we een finale om U tegen te zeggen. Bo en David speelden de match van hun leven, op een heuse centre court, en onder belangstelling van heel wat toeschouwers. Het was Bo die na een superspannende tie-break nipt aan het langste eind trok, maar ze verdienden de titel allebei. Bij de andere groep werd de finale gespeeld door Khai en Niels. Khai werd uiteindelijk winnaar en mocht op de centre court de lofbetuigingen en prijs in ontvangst nemen. 

Op zondag 3 april keerden we moe maar voldaan en tevreden terug naar België, er werd de hele nacht door gezongen op de bus, wat een sfeer, wat een reis ...

Dit smaakt naar een 2de editie.

 

TOP