Update Coronavirus - COVID-19

Beste leden,

Vanaf woensdag 14 oktober geldt er voor de sportwereld Code oranje’ met enkele afwijkingen t.o.v. de vroegere sportprotocollen.  Hierbij geven we een overzicht van de regelgeving die vanaf woensdag 14 oktober van toepassing is voor onze club. Voor meer details verwijzen we naar de uitgebreide aangepaste sportprotocollen voor code Oranje.

• Tennis is toegelaten onder voorwaarden
  • Squash is NIET toegelaten
  • Kleedkamers en douches moeten sluiten.
  • Ons clubhuis blijft open tot 1u (toelatingsattest FAVV)

Lessen en stages

• Indoor lessen voor -12 jarigen kunnen blijven doorgaan.
  • Indoor lessen voor +12 jarigen kunnen indoor blijven doorgaan met aangepaste trainingsvormen zodat de 1,5m afstand steeds gegarandeerd blijft.

Competitie

• Het geplande indoor dubbeltornooi van zaterdag 31/10 tem 8/11 wordt geannuleerd.

Recreatief tennis en squash

• Outdoor kan zowel enkel- en dubbelspel blijven doorgaan.
  • Indoor enkelspel blijft ook toegestaan.
  • Ook indoor recreatief dubbelspel kan blijven doorgaan mits 1,5m afstand steeds gegarandeerd wordt:

Deze 1,5m afstand moet ook tijdens de balwisselingen steeds nageleefd worden. Een inbreuk op deze regel moet te allen tijde vermeden worden. Vermijd kantwissels en zet de spelersbanken 1,5m uit elkaar.

• Squashen is niet toegestaan

Er wordt nadrukkelijk gevraagd zich op weg naar een sportactiviteit niet in een auto of met het openbaar vervoer te verplaatsen in gezelschap van mensen buiten de sociale bubbel, tenzij iedereen een mondmasker draagt en maximaal afstand houdt.

De maatregelen tonen dat tennis op een veilige manier kan blijven doorgaan, mits enkele beperkingen en extra voorzorgsmaatregelen. We rekenen er dan ook op dat alle spelers begrip hebben voor de beperkingen en deze nieuwe maatregelen zeer strikt zullen opvolgen. Alleen door deze regels samen op te volgen kunnen we verdere beperkingen vermijden en hopelijk snel weer overschakelen naar verdere versoepelingen.

Tennisclub en Tennisschool De Berken