Het nieuwe schooljaar is alweer van start gegaan en ook indoor en winterlessen komen er binnenkort aan. We hebben de voorbije weken en maanden hard gewerkt om jullie te verwelkomen!

Onlangs bereikten de ministers voor Sport van de drie Gemeenschappen een akkoord over de concrete invulling van de kleurcodes groen, geel, oranje en rood. Dankzij deze kleurcodes hebben we duidelijk uitgewerkte plannen voor sportbeoefening klaar als de situatie zou evolueren. Op dit moment bevinden we ons in code 'geel'.

Voor spelers onder 12 jaar kunnen de lessen, indoor en outdoor, zelfs in het ergste scenario (kleurcode “rood”) blijven doorgaan, tenzij de lokale overheid omwille van specifieke omstandigheden daar uitdrukkelijk anders over beslist. Ook voor de spelers vanaf 12 jaar zorgt dit systeem van kleurcodes voor een grote geruststelling. Zo kunnen lessen probleemloos doorgaan bij kleurcode ‘oranje’. Dit kleurcodesysteem bevestigt wat al langer geweten is: tennis sluit van nature heel goed aan bij de coronarichtlijnen van de overheid.

Daarom hieronder de kleurcodes zodat jullie favoriete sport niet snel in het gedrang zal komen.

Hieronder enkele voorwaarden die nog steeds moeten nageleefd worden :

• houd 1,5m afstand en draag steeds een mondmasker
  • registreer je bij elk bezoek aan onze club
  • indien je ziektesymptomen vertoont kom dan niet naar de club
  • hoest of nies in je elleboog of in een papieren zakdoek
  • iedere persoon moet verplicht zittend consumeren
  • max 10 personen per tafel
  • beperk uw verplaatsingen in de club en het clubhouse
  • verplichte sluiting om 1u

We vragen jullie om alle "Play Safe & Go" maatregelen, die nog steeds van toepassing zijn, strikt op te volgen en respect te hebben voor zowel jezelf, je medespeler als voor de club die het materiaal ter beschikking stelt om tennissen zo veilig mogelijk te maken.

We wensen jullie veel tennisplezier!

Naar jaarlijkse gewoonte worden tijdens deze periode de tennisclubs bekendgemaakt die het kwaliteitslabel hebben verdiend voor hun inspanningen in de jeugd- en clubwerking van het afgelopen jaar. Je kan dit een beetje vergelijken met de Michelinsterren bij de restaurants.

Onze club werd voor het 2e jaar op rij geselecteerd voor alle kwaliteitslabels :

1. "Jeugdvriendelijke Tennisclub 2020"

2. "Erkende Tennisschool"

3. "Toptennisschool"  met als sublabel "Kids Development Training Center"

Van de 201 ingeschreven clubs over gans Vlaanderen zijn er maar 19 clubs die het label van "Toptennisschool" mogen ontvangen. In Brabant zijn we terug met 4 clubs waaronder dus ook onze club. TK De Berken staat op de 42e plaats gerangschikt. Vorig jaar waren we nog 54e. We doen dus een sterke sprong vooruit en onze remonte gaat verder...

We zijn terecht fier dat we dit opnieuw hebben kunnen realiseren. Onze jeugdwerking wordt gewaardeerd en dit door de supplementaire inspanningen die het team van de Tennisschool het afgelopen jaar heeft gedaan.

Dank aan alle trainers en helpers om tijdens de trainingen en activiteiten het beste van zichzelf te geven. Een dikke PROFICIAT ! aan het ganse team!

We willen zeker ook alle kinderen bedanken voor hun inzet in de lessen en activiteiten en we willen ook de ouders bedanken om hun kinderen steeds te ondersteunen in hun favoriete hobby. Want, "Tennis is toch de mooiste sport ter wereld"

Naar de toekomst toe willen we zowel het label van "Jeugdvriendelijke Tennisclub" als dat van "Erkende Tennisschool" én van "Toptennisschool" blijven verdedigen door een continue kwaliteit te bieden aan onze jeugdspelers.

Tennisclub en Tennisschool De Berken