Buitenlandse Tennisstage 2017

2e buitenlandse tennisstage 2017 TK De Berken

Onze 2e buitenlandse tennisstage met De Berken zit er spijtig genoeg op. Maar het was zeer zeker weer een schot in de roos. Met 49 deelnemers zaten we ongeveer aan hetzelfde aantal als vorige editie.

Vertrekkend vanop de parking van De Berken richting Zaventem om zo door te vliegen naar Antalya in Turkije. De keuze van het hotel viel terug zoals vorig jaar op Ali Bey Club in Manavgat. Een toplocatie voor een tennisstage. Na de transfer met de bus van de luchthaven in Antalya naar Manavgat komen we aan in het grote en ruim 'all in' hotel met alle faciliteiten. Zeker niet onbelangrijk is de tennisaccommodatie. Maar liefst 62 gravelterreinen zijn aanwezig in dit grote complex.

Onze groep bestond uit 24 tennissers, 20 niet-tennissers en 5 trainers. De jongste deelnemer was 9 jaar en de oudste 78 jaar. Jong en oud konden het fantastisch vinden met elkaar.

Overdag werd er door de 24 tennissers stevig en enthousiast getraind op het Turkse gravel onder een open blauwe hemel. Dit was de ideale voorbereiding voor het komende interclubseizoen. De andere 20 deelnemers genoten van het schitterende hotel, het verwarmde zwembad, het aqua park en het prachtige weer, de hele week lang. De 5 trainers waaronder Boris Katzarov, Jan Van Camp, Danny Ausloos en Kris Vander Elst zorgden voor de tennistrainingen. Maarten Bogaerts zorgde dan weer dat onze deelnemers in een goede conditie verkeerden met de dagelijkse oefeningen op het strand. Op donderdag 6 april werd de conditietraining vervangen door een aqua-gym sessie met de ganse groep. Dit was een fantastische en unieke belevenis.

Wat we dit jaar als verrassing bij kregen was dat we tijdens ons verblijf de wedstrijden van de Daviscup ontmoeting tussen Turkije en Zweden konden meevolgen. De eerste speeldag op vrijdag 7 april konden we als 1e enkel Marsel Ihlan tegen Christian Lindell zien. Als 2e enkel Cem Ilkel tegen Elias Ymer. Beide enkels werden gewonnen door de Zweden.

Eveneens het 14e internationale enkel en dubbel ITF-seniorentornooi begon daar op 1 april. Daar waren ook heel wat wedstrijden van hoog niveau te zien. Onze landgenoot Pierre Godfroid mocht er aantreden in de categorie enkel +60 jaar en in het dubbelgemengd +55 jaar met een Spaanse schone. In het enkeltornooi heeft hij de overwinning binnengehaald. In het dubbelgemengd heeft hij de finale verloren.

Op woensdagavond 5 april hebben we onze kwis gehouden. Hiervoor speciale dank aan Maxim Vander Elst die dit jaar een fantastische kwis ineen heeft gestoken. Proficiat Max. 8 teams streden om de overwinning. "Ul Team" werd de uiteindelijke winnaar. Proficiat!

Op vrijdag 7 april, de laatste tennisdag, organiseerden we zelf onze Davis Cup. De winnaar in de groep Azië was Noord-Korea met volgende spelers Nathan, Indy en Guy. De winnaar in de groep Europa blijft voorlopig nog onbeslist. Daar spelen Andorra met Eline en Gil tegen Zwitserland met Ruud en Maxime. Als afsluiter 's avonds onze “party”. Deze keer helemaal in het thema van "Marine". In de torenzaal, die speciaal voor ons werd versierd en voorzien was van een privé DJ van het hotel werd duchtig gedanst tot in de vroege uurtjes. We hebben een fantastische week achter de rug.

Op zondag 8 april keerden we moe maar voldaan en tevreden terug naar België. Wat een sfeer, wat een reis…

En hop naar een derde editie.

Een verslag van onze 1e buitenlandse stage kan je terugvinden via volgende link http://tcdeberken.be/index.php/clubnieuws/166-buitenlandse-tennisstage-2016